Viikki Shelter & Parking Facility

Facility services as university’s parking and for facultie’s user’s shelter. It includes multiple entrances in steep cliffside, all of which are treated in unique way to fit them in surrounding city and cliffside’s nature features. One in open field area is clad with natural stone boxes and the rest in cliffside with corten steel plates.

Size:
6 500 k-m2

Location:
Viikki, Helsinki, Finland

Status:
Realization design, 2010

Photographer:
Tiia Ettala

 

 

 

 

 

 

Similar projects

Salmisaari Urban Plan

Aviapolis Studios

Suq Thalata Towers

Kehärata, Leinelä and Vantaankoski Stations

Helsinki Olympic Park

Kahvikortteli

Portaali Business Park Cromo & Arabia Parking

Kruunuvuorenranta Collection Station

Herttoniemi Centre Development Plan

2022 © Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy